STYLELIFE


Csőröge fánk recept, nem csak a farsangi szezonra

  • 2025. február 03.

A farsangi időszak nagy kedvencei a fánkok, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a csőröge fánk, amely nagyon látványos, mégis kifejezetten könnyű elkészíteni, ha egy kis időt szánunk rá. Mindemellett biztosan mindenki szeretni fogja, különösen akkor, ha málna vagy baracklekvárral kínáljuk.

olvass tovább

Személyiségünk az elemek tükrében

Az asztrológiában az őselemek szerint kerülnek felosztásra az egyes zodiákus jegyek. A négy őselem a Tűz, Föld, Levegő és a Víz. Az egyes elemeken belül, további három minőségbe rangsoroljuk a jegyeket. Az egyes elemek sajátossága és a minőségek tulajdonságai szépen megmutatkozik a jegyekben és még többet megérthetünk önmagunkról a segítségükkel. Ha csak a napjegyünket, vagy az aszcendensünket ismerjük, az nem elég információ ahhoz, hogy tudjuk mely elem, elemek dominálnak bennünk.

olvass tovább

4 egyszerű módszer, mellyel a gondolataid megtudják változtatni a világot

Volt olyan, hogy ugyanazt a gondolatot mondtátok ki egyszerre valakivel? Volt olyan, hogy elfogott egy hangulat, érzés valakinek a közelében, miközben az előtte lévő pillanatban teljesen máshogy érezted magad? Ha minden gondolat energia, akkor milyen erős az emberi elme, és valójában mire vagyunk képesek vele? Átélünk olyan érzéseket, érzelmeket, amelyeket szavakkal nehéz leírni. A kutyák ösztönösen tudják, ha valaki jó vagy sem. Hogyan lehetséges ez?

olvass tovább

Görög burger, olivás tzatzikivel

Nem vagyok nagy hamburgerevő, de ez a hambi olyan finom és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető, így ha vendégek jönnek hozzánk gyakran kerül az asztalra. A buci „problémát” megoldja a boltban vásárolható ciabatta. Az olívabogyó és a halloumi sajt pedig nálam mindig legyőzhetetlen, akár csak úgy önmagukban eszegetve is. Annak ellenére, hogy nagyon kis csinos a végeredmény, enni azért csak olyan hamburgeresen lehet.

olvass tovább

3 módszer, hogy hogyan legyél kedves önmagodhoz

Kritikusan állunk önmagunkhoz. Sok emberrel találkoztam, akik hihetetlenül keményen dolgoznak önmagukon, de még mindig aggódnak, mert rengeteg hibát vélnek felfedezni önmagukban. Ezek az emberek mindig jobbak akarnak lenni. Amikor nem felelnek meg a saját elvárásaiknak, a hiány állapota eluralkodik a teljes életükön.

olvass tovább

Miért jó meditálni? - A meditáció jótékony hatásai

A meditáció nagyon közkedvelt téma lett napjainkban. Sokat hallottunk már arról, hogy számtalan jótékony hatása van az életünkre. Mégis milyen konkrét bizonyítékai vannak, hogy a meditáció mélyrehatóan javít az életünk minőségén? Valójában mindenki számára előnyös? Mik azok a konkrét módszerek, amelyek valóban javíthatják az életünket?

olvass tovább

Külső fényesség vs. belső ragyogás - Te mire tanítod a gyermekedet?

  • 2025. január 27.

Egyáltalán nem értem, hogy mi ez a hülyeség. Már bocsi. Mi az, hogy a mostani tinédzserek felszínesek és, hogy ez mekkora baj? Mégis honnan lenne tudásuk a „másféléről", ha senki nem tanítja őket, ha nincs a szülőknek ideje, ha nem ülnek le ők sem? Miért kellene nekik egyedül kitalálniuk, hogy valamit máshogy kellene csinálniuk? Egyáltalán hogyan kellene rájönniük erre?

olvass tovább

Miért ne érdekeljen mások véleménye

A megfelelési kényszer, a beilleszkedés, olyan méreteket öltött a tudatunkban, hogy időközben kinőttük a saját szerepünket, elfelejtettük, hogy mi az, amire igazán szívből vágyunk és ezeket az álmokat lecseréltük azért, hogy.. miért is? Mert túlságosan is érdekel minket az, hogy kinek mi lenne a véleménye rólunk, hogy ha vállalnánk azt, akik igazán vagyunk? Tényleg annyira lényeges ez? Milyen természetellenes szokást szedtünk fel út közben, nem igaz? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy miért válaszd mindig önmagadat mások helyett.

olvass tovább

Kókusztejes karotta krémleves baconnel

A krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.

olvass tovább